AMERIKA

Skok onkraj oceana že terja nekaj priprav in dober potovalni načrt, če seveda potujete v lastni režiji. Vsaka odločitev je pomembna, od izbire letalskega prevoznika, ki te po sprejemljivi ceni in s čim manj prestopi in čakanjem prepelje na izbrano destinacijo, do načrta želenih ogledov in optimizacije stroškov.

Prvi skok na ameriško celino smo naredili v začetku leta 2007 s takrat 4 in 7-letnico, pri tem pa po zvezni deželi Texas naredili zavidljivih 4.180 km.  Na prav poseben način nas je očarala ta dežela “kavbojev in indijancev”.

Po 8 letih (v letu 2015)  je bil naš ameriški popotniški zalogaj že kar precejšen, tako po prevoženih miljah kot po obiskanih zveznih deželah, saj smo z avtomobilom obiskali Kalifornijo, Nevado, Arizono in Utah. Res čudovito potovanje z ogledom nacionalnih parkov, mest, muzejev, arhitekturnih in geoloških zanimivosti, plaž, jezer, čas pa smo našli tudi za nekaj pohodniških radosti.

In kdo pravi, da na ameriško celino ne moreš skočiti tudi na »hitro«?  Dokaz temu je naš le 4-dnevni skok v New York, v veliko mesto, ki je nastalo pred 400 leti in se vse do danes iz nedotaknjene narave preobrazilo v pravega urbanega orjaka. Priložnost? Obisk enega od muzikalov, ogled mestnih znamenitosti in obisk izbranih muzejev.

ZADNJI PRISPEVKI

V New York na muzikal in 4 dnevni ogled mesta

V New York na muzikal in 4 dnevni ogled mesta

Dokazano lahko skočiš preko luže tudi samo za 4 dni in pri tem zajeti kar precej. Naš osnovni namen je bil poleteti v New York na ogled muzikla, preostali čas pa smo odlično izkoristili za ogled mesta, obisk muzeja in se pred odhodom letala še zapeljati z ladjico do otoka z znamenitim kipom svobode.

Utah – v znamenju olimpijskega Salt Lake City-a in nacionalnih parkov

Utah – v znamenju olimpijskega Salt Lake City-a in nacionalnih parkov

Utah mi bo ostal v spominu predvsem po obisku olimpijske vasi v Salt Lake City-u (zimske olimpijske igre 2022) in ogledu Arches National Park s skalnatimi skulpturami zanimivih oblik. Pa seveda po tem, da smo doživali del praznovanja njihovega Independence Day (4.7.) v bližini mestne palače State Capitol, kjer smo opazovali ognjemet v daljavi.