Med prazniki, krajšimi počitnicami ali kar tako nas pot zapelje tudi po naši lepi Sloveniji, ki preseneča na vsakem koraku. Pohodniške poti po čudovitih slovenskih gorah, zimske aktivnosti, kopanje v jezerih, kolesarjenje po idiličnih vasicah ali tudi malo višje, sprostitveni oddih v glamping namestitvah, s kanuji po Kolpi, kraške jame, gradovi, skriti čari slovenske obale, in še mnogo več …. Takole nekako bi lahko na hitro in v enem stavku opisala tujcu doživetje naše male, pa zato geografsko tako raznolike, zelene Slovenije.
Veliko nas je, ki se med vikendom radi odpravimo na izlet po Sloveniji, zato sem izletniške zapise uredila po statističnih regijah, na vsakem pa je odločitev ali si je pripravljen vzet kak dan več in se zapeljati na drug konec Slovenije.

Kljub svoji majhnosti, nam Slovenija vsakokrat omogoča ODKRIVATI skrite kotičke ali pa znane destinacije doživeti povsem drugače kot prvikrat. Katero slovensko regijo bi želel obiskati? Klikni na enega od spodnjih gumbov za prikaz naših izletov iz te regije.

PREDSTAVITEV IZLETOV  PO SLOVENSKIH REGIJAH

NEDAVNI IZLETI PO SLOVENIJI

Loška kolesarska pot (Ločanka) in zaključek z vzponom na Šmarjetno goro v Kranju

Loška kolesarska pot (Ločanka) in zaključek z vzponom na Šmarjetno goro v Kranju

Mesec april in tudi prvi majski dnevi so bili dokaj muhasti in čakala sem dan z zanesljivo sončno napovedjo, da odpeljem začrtano kolesarsko pot. Izbrala sem si eno od tras (Ločanka), ki je del gorenjskega kolesarskega omrežja. TIC Kranj jo poimenuje kot “kranjska kolesarska roža”, ki zaobjema 6 kolesarskih tras in začrtane na zemljevidu res upodabljajo obliko rože

Sv. Ana, Podpeč – za ljubitelje razgledov in sončnih zahodov

Sv. Ana, Podpeč – za ljubitelje razgledov in sončnih zahodov

Na zadnji aprilski dan sem se odločila za obisk griča v Podpeči (nedaleč stran iz Ljubljane) s cerkvico Sv.Ana, ki stoji na višini 484m. Lahko rečem, da ima ta cerkev res eno lepših lokacij, kar sem jih do sedaj videla po Sloveniji. Čudoviti razgledi in čaroben sončni zahod.

Kolesarski vikend v Slovenski Istri z ogledom Gradu Socerb

Kolesarski vikend v Slovenski Istri z ogledom Gradu Socerb

Ko sem iskala vikend namestitev na naši Obali, sem ob razmišljanju takoj pomislila na osrčje slovenske istre, na vse tiste gričke nad Koprom, ki jih je tolk fajn raziskovati s kolesom. In potem tista “nagrada”, ko se naužiješ razgledov na morje, vinograde, oljčnike in sadovnjake. Ko spiš v tradicionalni kamniti hiški ob bližnji Vinski fontani, se naužiješ čudovitih sončnih zahodov, preiskusiš razgibane kolesarske trase, prejmeš dozo vitamina D….potem ne rabiš kaj dosti več za nepozaben vikend v dobri družbi.

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.