Med prazniki, krajšimi počitnicami ali kar tako nas pot zapelje tudi po naši lepi Sloveniji, ki preseneča na vsakem koraku. Pohodniške poti po čudovitih slovenskih gorah, zimske aktivnosti, kopanje v jezerih, kolesarjenje po idiličnih vasicah ali tudi malo višje, sprostitveni oddih v glamping namestitvah, s kanuji po Kolpi, kraške jame, gradovi, skriti čari slovenske obale, in še mnogo več …. Takole nekako bi lahko na hitro in v enem stavku opisala tujcu doživetje naše male, pa zato geografsko tako raznolike, zelene Slovenije.
Veliko nas je, ki se med vikendom radi odpravimo na izlet po Sloveniji, zato sem izletniške zapise uredila po statističnih regijah, na vsakem pa je odločitev ali si je pripravljen vzet kak dan več in se zapeljati na drug konec Slovenije.

Kljub svoji majhnosti, nam Slovenija vsakokrat omogoča ODKRIVATI skrite kotičke ali pa znane destinacije doživeti povsem drugače kot prvikrat. Katero slovensko regijo bi želel obiskati? Klikni na enega od spodnjih gumbov za prikaz naših izletov iz te regije.

PREDSTAVITEV IZLETOV  PO SLOVENSKIH REGIJAH

NEDAVNI IZLETI PO SLOVENIJI

Kriška gora v zimski preobleki

Kriška gora v zimski preobleki

Enostavno dosegljiv vrh, kjer se lahko naužiješ lepih razgledov, zagugaš na veliki gugalnici in se podaš po poteh še naprej.

Na Zeleni rob in še malo višje (cca 1650m) preko Planine Dol in Planine Konjščica (Velika Planina)

Na Zeleni rob in še malo višje (cca 1650m) preko Planine Dol in Planine Konjščica (Velika Planina)

Tale pohodniška turca je ena tistih klasičnih, ki si jo izbereš med vikendom, ko se ne želiš voziti daleč (če živite med Kamnikom in Domžalami). V mislih imam Veliko planino, ki se jo nikoli ne naveličaš, niti poleti niti pozimi. Na njene vrhove vodi več poti, kar ti vsakokrat obogati pohodniški dan z novimi razgledi in sprehodom – najprej po gozdnih poteh, nad gozdno mejo pa med prikupnimi pastirskimi kočami. Eno od ne povsem klasičnih poti na Veliko planino predstavljam v nadaljevanju, video pa sam po sebi pokaže vse čare te naše lepe planine, ki nas vabi v svoj objem večkrat v letu.

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.