Med prazniki, krajšimi počitnicami ali kar tako nas pot zapelje tudi po naši lepi Sloveniji, ki preseneča na vsakem koraku. Pohodniške poti po čudovitih slovenskih gorah, zimske aktivnosti, kopanje v jezerih, kolesarjenje po idiličnih vasicah ali tudi malo višje, sprostitveni oddih v glamping namestitvah, s kanuji po Kolpi, kraške jame, gradovi, skriti čari slovenske obale, in še mnogo več …. Takole nekako bi lahko na hitro in v enem stavku opisala tujcu doživetje naše male, pa zato geografsko tako raznolike, zelene Slovenije.
Veliko nas je, ki se med vikendom radi odpravimo na izlet po Sloveniji, zato sem izletniške zapise uredila po statističnih regijah, na vsakem pa je odločitev ali si je pripravljen vzet kak dan več in se zapeljati na drug konec Slovenije.

Kljub svoji majhnosti, nam Slovenija vsakokrat omogoča ODKRIVATI skrite kotičke ali pa znane destinacije doživeti povsem drugače kot prvikrat. Katero slovensko regijo bi želel obiskati? Klikni na enega od spodnjih gumbov za prikaz naših izletov iz te regije.

PREDSTAVITEV IZLETOV  PO SLOVENSKIH REGIJAH

NEDAVNI IZLETI PO SLOVENIJI

Kolesarski vzpon na Krvavec

Kolesarski vzpon na Krvavec

Vzpon na Krvavec ni ravno mačji kašelj, še posebej če si dodatne kilometre pridelaš z odhodom kar od doma (Domžale). 75,6km dolga pot, slabih 1.500m višinskih metrov ter 4,5 ur aktivnega kolesarjenja je bil zame kar zanimiv izziv.  Datum: sobota, 26.8.2023 Start:...

Na dva dvatisočaka: Brda (2008 m) in Debela peč (2014m)

Na dva dvatisočaka: Brda (2008 m) in Debela peč (2014m)

Po prihodu iz potepanja po ZDA in Kanadi, kjer nismo ravno ubirali pravih pohodniških poti, je tale turca po slovenskih hribih prav dobro dela.
Povsem enostavna, označena in prijazna tudi za pse. Semkaj pa je v tem vikendu privabilo tudi precej nabiralcev gob.

Cima del Lago (Jerebica, 2.126m), dvatisočak na meji med Italijo in Slovenijo in zavidljivim 360st razgledom na Rabeljsko jezero

Cima del Lago (Jerebica, 2.126m), dvatisočak na meji med Italijo in Slovenijo in zavidljivim 360st razgledom na Rabeljsko jezero

Jerebica predstavlja delno zahteven vzpon. Vrh meji med Italijo in Slovenijo. Trud je poplačan z razgledom na Rabeljsko jezero, v katerem lahko tudi zaplavate. Priporočam vsem v dobri kondiciji, pa brez kužkov prosim (predvsem večjih), ker bi jim na nekaterih predelih bilo zelo težko ali celo neizvedljivo (tudi če bi jih nosili). Ponekod je treba obhoditi krajšo steno ali preplezati v globino.

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.