Med prazniki, krajšimi počitnicami ali kar tako nas pot zapelje tudi po naši lepi Sloveniji, ki preseneča na vsakem koraku. Pohodniške poti po čudovitih slovenskih gorah, zimske aktivnosti, kopanje v jezerih, kolesarjenje po idiličnih vasicah ali tudi malo višje, sprostitveni oddih v glamping namestitvah, s kanuji po Kolpi, kraške jame, gradovi, skriti čari slovenske obale, in še mnogo več …. Takole nekako bi lahko na hitro in v enem stavku opisala tujcu doživetje naše male, pa zato geografsko tako raznolike, zelene Slovenije.
Veliko nas je, ki se med vikendom radi odpravimo na izlet po Sloveniji, zato sem izletniške zapise uredila po statističnih regijah, na vsakem pa je odločitev ali si je pripravljen vzet kak dan več in se zapeljati na drug konec Slovenije.

Kljub svoji majhnosti, nam Slovenija vsakokrat omogoča ODKRIVATI skrite kotičke ali pa znane destinacije doživeti povsem drugače kot prvikrat. Katero slovensko regijo bi želel obiskati? Klikni na enega od spodnjih gumbov za prikaz naših izletov iz te regije.

PREDSTAVITEV IZLETOV  PO SLOVENSKIH REGIJAH

NEDAVNI IZLETI PO SLOVENIJI

Vzpon na Slemenovo špico, občudovat jesensko preobleko macesnov in slikovite razglede

Vzpon na Slemenovo špico, občudovat jesensko preobleko macesnov in slikovite razglede

Kam se odpraviti v gore v jesensko obarvanem oktobru, ko sneg še ne pobeli visokogorja, mogočni macesni pa so se že odeli v barvit jesenski outfit? To je vsekakor Slemenova Špica (1911 m), ki je primerna za družine in ravno prav naporna za noge (kolena). Na samem vrhu nudi pohodniku poseben privilegi z razgledi na vse strani – predvsem pa na Jalovec in vrhove nad dolino Tamar.

Češka koča in Ledinski vrh

Češka koča in Ledinski vrh

Dvodnevna pohodniška tura do Češke koče vse do Ledinskega vrha in zaključek z reševalno helikoptersko akcijo.

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.