Kdaj je nastala ideja za moj popotniški blog?

Začelo se je, ko sem zaključevala fakulteto in dokaj kmalu ugotovila, da se je lepo potepati naokoli in spoznavati raznolikost destinacij doma in po svetu.  In tako so se vrstila leta s potepanji po Sloveniji in tujini. Ob pogledu na kopico zaprašenih albumov, ki so se začeli kopičiti, se mi je porodila ideja, da bi dopustniške fotografije uredila malce drugače. Bolj zanimivo in pregledno, vse na enem mestu in po možnosti s ključnimi opisi. Pečat, ki smo ga dobili ob spoznavanju bodisi okoliških krajev, sosednjih držav ali celo daljnih destinacij je bil tolikšen, da so se izhodiščni podnapisi k fotografijam razširili v potopise. Odziv mojih spletnih obiskovalcev in prijaznih mailov me je spodbudil, da z objavami nadaljujem, jih vsebinsko še malo razširim, sebi in svojim najdražjim pa poklonim možnost, da kadarkoli v času “odpotujemo” nazaj in obudimo prijetne spomine, ki smo si jih ustvarili ob odkrivanju lepot Slovenije in daljnih destinacij.

O čem pišem na svojem blogu in kako se sprehajati po strani?

V osnovi je moj blog popotniške narave z zapisanimi vtisi iz krajših izletov in potovanj po svetu. Pravzaprav je stran strukturno postavljena zelo preprosto in se vsebinsko v osnovi deli na tri segmente:

PO SLOVENIJI (izleti razvrščeni po regijah):

Naši lepi Sloveniji namenjam samostojno rubriko, saj ne mine vikend, da ne bi skočili na kak pohodniški izlet, ubrali kolesarsko pot, obiskali jezera, obalo, podeželje ali naleteli na kaj zanimivega brez predhodnega načrtovanja. Izlete po Sloveniji razvrščam po regijah, da vam bo morda lažje sprejeti odločitev  “kam na izlet v moji regiji”.

PO TUJINI (potovanja razvrščena po celinah / državah):

Izven naših meja so vse tiste destinacije, za katere si vzamemo več dni  (letalo, avto, avtodom, ladja) in terjajo torej tudi malce več načrtovanja in priprav. Naša potovanja ali krajše počitnice predstavljam posebej za EVROPO in posebej za druge daljne destinacije (AMERIKA, AZIJA, AFRIKA, ZAE…).

PO AKTIVNOSTIH (kolo, pohodništvo, tematsko…)

Ker smo si med sabo različni glede na to kaj in kako radi doživljamo prosti čas v naravi, sem se odločila, da vsak zapis tudi kategoriziram po  vrsti aktivnosti (kolesarjenje, pohodništvo, tematski parki,  zimske destinacije….). Vse zapise, ki jih sicer najdete v rubrikah PO SLOVENIJI in PO TUJINI, torej praviloma najdete tudi v rubriki AKTIVNOSTI.

 

Upam, da z branjem mojih zapisov ODKRIJEŠ idejo za svojo naslednjo destinacijo in se čimprej podaš novim dogodivščinam naproti. 

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.