AFRIKA

Afrika je svet zase, ki preseneča z naravo, živalskim svetom, safari dogodivščinami, raznoliko kulturo, prebivalstvom. Velika, vroča, skromna, v razvoju še zelo daleč od nas, pa vendar veličastna in vredna obiska.

Prvi afriški dopust smo imeli v letu 2005, ko smo kot mlada družina z 1,5 in 5 letno hčerko koristili tipični »all inclusive« hotelski aranžma na Djerbi, kjer smo uživali v kopanju, animaciji za najmlajše in šli le na nekaj manjših izletov.

Z odraščanjem deklet so se ponudile priložnosti za bolj avanturistično odkrivanje Afrike in v letu 2010 smo se odločili za raziskovanje celinske Tunizije s 3 dnevnim safarijem, obiskom Rimskega nasipa, nomadskih kašč, berberskih domovanj, jahanjem kamel in jeep turo po čudovitih peščenih sipinah.

Avgusta 2018 pa smo se odločili za pravo afriško potovanje s safarijem po Tanzaniji in uživanjem na rajskem Zanzibarju, ki ju izpostavljam kot enega od vrhuncev naših potovanj.

Tu je seveda še Egipt, ki si ga bom zapomnila predvsem po moji prvi potapljaški izkušnji med čudovitimi koralami Sharm El Sheik.

In čakamo na trenutek navdiha, da »mamo Afriko« spoznamo še pobližje.

ZADNJI PRISPEVKI

Safari po Tanzaniji in razvajanje na rajskem Zanzibarju

Safari po Tanzaniji in razvajanje na rajskem Zanzibarju

Potovanje po Tanzaniji in Zanzibarju je vsekakor eden od presežkov naših potovanj. Gre za doživetje s tistim pravim utripom divjine, spoznavanje avtentičnega afriškega okolja, raznolikosti pokrajin, ljudi, njihove kulture, zgodovine, tradicije, navad in preprostega bivalnega okolja, v katerem živijo. Zapis je izčrpen v sliki in besedi na voljo tudi video.

Odkrivanje celinske Tunizije in obisk otoka Djerba

Odkrivanje celinske Tunizije in obisk otoka Djerba

Tunizija in Djerba »v enem kosu«: Začetek s 3-dnevnim safari po celinski Tuniziji (vožnja z džipi po puščavskih sipinah, jahanje kamel ob sončnem zahodu, ogled enega od redkih beberskih domovanj, vožnja preko posušenih jezer oaze Duz in Tozeur, postanek na lokacijah snemanja Angleški pacient in Vojna zvezd), zaključek pa uživanje na Djerbi s preiskušanjem barantanja na tržnici Houmt Souk.

Prvi pristanek na Afriki z obiskom Djerbe , otoka na jugu Tunizije

Prvi pristanek na Afriki z obiskom Djerbe , otoka na jugu Tunizije

Djerba, pravljični otok Orienta privablja ogromno število turistov, v planiranje družinskih počitnic pa se mi je v misli vpletla leta 2005. Ko sem tako brala in slišala vse naj naj o tem afriškem koščku ozemlja, sem se odločila, da zberem nekaj informacij o tem otoku, pa da imamo pri dveh malih puncah (v starosti 1,5 in 5 let) tokrat hotelsko udobje z animacijskim programom. In bilo je res prav fajn. Brezkrbno, zabavno, sproščeno.