MOJ PROSTI ČAS

V prostem času, ko se ne potepamo naokoli ali nas preseneti slabo vreme je priložnost, da pišem nove vsebine za moj blog ali se posvetim tistim stvarem, ki mi na poseben način umirijo duha in telo. V koronskem obdobju (2020-21) sem tako našla posebno sprostitev v ročnih delih (kvačkanje, pletenje, poskus tudi z makrame tehnikam, vendar še nisem tam .. smile. Občutek ko preizkušaš nove vzorce, barve, odkrivaš nove tehnike, je podoben kot na potovanju. Nit vodiš od začetne ideje, priprave načrta in vse do izvedbe. Včasih kreneš “malo po svoje”, prirediš, prilagodiš, skrajšaš, podaljšaš, ampak na koncu dosežeš cilj, ki te navduši, da kreneš naprej in odkriješ še kaj novega. Kot naša potovanja. V nadaljevanju na ogled ponujam nekaj mojih izdelkov:

ROČNA – DELA:

RISANJE , POSLIKAVE
ZELENO, ROŽNATO (MOJ VRT)

Hvaležna sem vsem DIY kreativnim ustvarjalcem, ki na svojih YouTube kanalih in blogih nesebično delijo brezplačne izobraževalne vsebine z navodili. Zato vsem začetnikom svetujem, da naj vam bo YT kanal odskočna deska za prvo učenje ročnih spretnosti.  Videti pomeni več kot prebrati, sploh če še niste vešči posebnih shem z  oznakami za vrsto zanke, zaključke, ponovitve ipd. Za začetek lahko npr. poskusite s tole povezavo How to Crochet for Absolute Beginners, če pa vam bolj ležijo slovenska navodila, je tu Huda volna. Jaz se od samega začetka držim angleških YT kanalov in spletnih strani, saj je navodil precej več (video in pisnih), navadila pa sem se tudi tujih izrazov (single crochet, double crochet, half double crochet,  slip stich, ipd.), ki mi odpirajo vrata na dodatne URL povezave preko iskanja po Google-u ali na YT.

DODATKI ZA DOM – Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

KAPE, POKRIVALA – Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

KRILA, OBLEKE – Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

ŠALI, PLETKE – Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

TOPI, JOPICE – Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

TORBICE – Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

RISANJE, POSLIKAVE

Že kot otrok sem rada risala – na papir, s kredami po asfaltu, na prve liste šolskih zvezkov in v spominske knjige mojih sošolk ipd… V zadnjih letih sem to opustila, pa vendar v foto galeriji delim nekaj mojih preteklih risarij in poslikav.

Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

ZELENO, ROŽNATO – moj mali vrt

Z leti in zrelostjo dozorijo tudi želje po novih, drugačnih oblikah preživljanja prostega časa. Od leta 2015, ko smo se preselili v novo hišo, je potreba po urejenem domu in ureditvi okolice prerastla v hobby. Obožujem gojenje cvetočih rastlin (sobnih, balkonskih), med katerimi so moje favoritke vsekakor hortenzije, ki smo jih sicer občudovali na Madeiri in Azorih. Pa tu je še tale moj “vrtiček v malem”, ki me sprošča na prav poseben način in nam vsako leto, četudi na majhni površini,  izroča svoj skromni pridelek. Pač tisti “feeling”, ko imaš solatko iz domačega vrta in kak paradižnik, zelišča, pest ameriških borovnic za v kosmiče, bučke, malancane, …., mi je preprosto dragocen.

Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.