Praktično se je odpraviti v hribe takole na petek popoldan, ko lahko prehodiš vsaj del poti, prespiš enkrat v planinski koči in se na sveže jutro podaš novim pohodniškim dogodivščinam naproti. Z možem sva si drugi vikend v juniju izbrala naskok na Vrtačo in še malo več.

  • Datum: 10.-11.06.2022
  • Izhodišče: Tinčkova koča (1070 m)
  • Nočitev (1x): Dom na Zelenici
  • Prehojena pot: Tinčkova koča – Dom na Zelenici (1.536m) – Vrtača (2181 m) – Srednji vrh (1796 m) – Koča pri izviru Završnice (1425m) – Tinčkova koča

Opis poti:

Iz Ljubljane se z avtom odpelješ za smer Jesenice, nato pa na izvoz Lesce v smeri za Žirovnico in Jesenice. Natančen opis dostopa do izhodišča najdete tukaj:
https://www.hribi.net/izlet/tinckova_koca_dom_na_zelenici/11/91/1043.

Od Tinčkove koče do Doma na Zelenici je 1h 25min, kjer sva se zarad pozne popoldanske ure odločila prenočiti. Koča je zelo lepo urejena in vzdrževana, na najino presenečenje pa sva celo dobila čisto svojo sobo z 5 ležišči. Ponudba hrane (večerja, zajtrk) je več kot odlična, oskrbniki pa tudi zelo prijazni.

Naslednje jutro sva krenila proti Vrtači in še na sosednji Srednji vrh. Sestop mimo Koče pri izviru Završnice do Tinčkove koče.

Celotna pot je označena in zmerno zahtevna.