Pred odhodom na glavni dopust sem želela vsaj za kratek čas “pobegniti” nekam, kjer bi se lahko izognila množičemu obisku drugih počitnikarjev, naužila narave in se posvetila druženju “v dvoje”. Pri odločitvi “kam” ti seveda padejo na misel naprej izletniške ideje, na katere najprej pomisliš: SLO obala, Bled, Bohinj, Terme Čatež, Kranjska gora,….Ko sem zagledala ponudbo za Terme Lendava, pa sem si rekla “to je TO”. Mahneva jo na čisto drug konec Slovenije, kamor smo v 17-ih letih….moj bog, ampak res …. krenili samo 1x (avgusta 2009), ko smo obiskali Krajinski park Goričko in smo se imeli res zelo fajn (vabljeni k branju – ideja za oddih z otroci 5-10 let).

Tokrat sem na potep v Pomurje prednostno povabila hčerko (13) in izkazalo se je za odlično potezo, ki je znana samo nama Smile

Nastanitev v Terme Lendava lahko ocenim z 4 (od 5). Odlično jim ravno ne bi pripisala, saj imajo še potencial za izboljšave.

Prednosti:

  • hotel je sicer manjši, vendar deluje domače in ni čutiti množičnega turizma (kot npr. v Terme Čatež),
  • zunanji olimpijski bazen s primerno hladno vodo, kjer se lahko pošteno naplavaš, 2 tobogana za otroke,
  • obširna zelenica in predsvem veliko naravne sence (ključno),
  • hrana okusna s primesmi lokalne kulinarike,
  • dobro izhodišče do mesta in razglednega stolpa VInarium (obvezno avto ali kolo, ki ga je možno tudi najeti)

Od slabosti pa me je motila predvsem slabše delujoča klima v sobi, pa vendar ni bilo tako moteče, saj sva imeli sobo na zahodno stran in sonca dokaj malo). V neposredni bližini so tudi hiške (vendar je daljša pot do bazenskega kompleksa)

Ogledi, obiski:

Obisk pomurskega “Eifflov stolp-a” oz. razglednega stolpa Vinnarium v Lendavskih goricah – http://vinarium-lendava.si/sl/:
To je vsekakor “must seen” destinacija, od Term Lendava je oddaljen 2,2km (z avtom 7 min, peš pa verjetno malo več kot 30min). Odlična priložnost tudi za skok na kolo, če vam seveda ni odveč vožnja v strm klanec. Stolp je visok 53,5m, na vrh vodijo stopnice in dvigalo, z vrha pa je čudovit razgled na 4 države: Madžarsko, Slovenijo, Avstrijo in Hrvaško. Toplo priporočam, da v sončnem vremenu izberete obisk stolpa med 19:30 in 20:00 (v poletnem času odprto do 21h). V tem času sem uspela ujeti v foto objektiv lepoto sončnega zahoda. 

Obisk tropskega vrta orhidej in drugih rastlin “Ocean’s Orchid” v Dobrovniku:
Pravzaprav je to bolj vrtni center, kot kaj drugega, kjer bi pričakoval vstopnino. Imajo pa menda v vrtu več kot 900 eksotičnih primekov približno 100-ih rastlinskih vrst.

Pustolovski park Bukovniško jezero in sprehod do Vidovega izvira – http://www.pustolovskipark.si/:

Kaji omogočim plezanje med drevesi na višini do 8m višine. Podobna zadeva kot jo je preizkusila že v Dzintaru Mežaparks – latvijskem Geoss parku, kjer pa je vendarle plezala na višini 15m in je “od spodaj” izgledalo še bolj strašljivo. Ampak za varnost je v takih parkih poskrbljeno, je pa treba plezalce spremljati, da res ne pozabijo na ustrezno prepenjanje klinov in “Flying Fox”.

Sama se sprehodim še do jezera in Vidovega izvira.