Na zadnji aprilski dan sem se odločila za obisk griča v Podpeči (nedaleč stran iz Ljubljane), na katerem stoji cerkvica Sv.Ana (484m). Lahko rečem, da ima ta cerkev res eno lepših lokacij, kar sem jih do sedaj videla po Sloveniji. Čudoviti razgledi in čaroben sončni zahod.

Za vzpon na Sv.Ano se ponujajo 3 izhodišča (glej na Hribi.net): Jezero, Preserje in Podpeč. Jaz sem izbrala slednjo in parkirala kar na bencinski v Podpeči. Sicer je možno parkirati tudi ob cesti, po kateri se začne vzpon, kar sem ugotovila šele naknadno, vendar je prostora le za nekaj avtomobilov. Pot je od tu malo bolj strma, terja pa le cca 25 min po gozdu (43min gor-dol) in cca 200 višinskih metrov. Predno se doseže sam vrh, se sprehodiš še preko lesene konstrukcije (nekakšen mostiček), za katerega pa menim, da bi ga bilo bolje postaviti na samem vrhu pri cerkvici. Okoli cerkve vodi ograjena pot, za njo pa razgledna plošča s pogledi na Ljubljansko barje, Polhograjsko hribovje, Kamniško Savinjske Alpe in Krim.

Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

Spodaj kratek 0,5 min video izsek iz obiska Sv. Ane.

Sv. Ana
Sv. Ana
Sv. Ana
Sv. Ana

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.