Čudovit sončen dan nas je dne 9.9.2012 spet spravil na kolo – tokrat na Pokljuko. Začrtala sem nam pot “Pokljuškega kroga, saj gre menda za nezahtevno, cca 25km dolgo pot brez posebnih vzponov.

Vendar sem (smo) malce falili in na koncu naredili le 17km. Zadnji del je namreč predstavljal kolesarjenje navkreber, čemur sta se punci malce uprli in smo torej prepustili “cestni posladek” M., ki je z veseljem prekolesaril še tistih 40 min v hrib in se vrnil do nas na 4 kolesih :-))

Če bi šli po prvotno začrtani poti, bi kolesarili  mimo planin Jelje, Konjska dolina, Zajamniki, v smeri Praprotnice. Na Rudnem polju bi  morali zaviti levo proti smučišču in se spustiti proti planini Javornik, od koder bi dosegli spet Kranjsko dolino in prispeli v Mrzli Studenec. To pišem zato, da vem za naslednjič, vkolikor bi nas želja po kolesarjenju spet zanesla v te kraje, ki so res čudoviti.

No, naša “kiks” turca pa je potekala tako, da smo štartali na vrhu klanca na Mrzlem Studencu, cca 15 km od Bleda. Do sem je kar dober naklon ceste, tako da ni šans, da bi tu mučili otroke s pritiskanjem na pedala. Na asfaltni cesti, ki se vije po lepo zaraščenem smrekastemu gozdu smo kmalu zavili levo – za smer Šport hotel. Tako smo prišli do naselja Goreljek, ki me je očaral s potjo, ki se vije med pašniki. Prikupne so tudi majhne hiške, ki mi delujejo prej vikendi kot pa bivališča. Prav idilično res, sploh ko te na enem odcepu pozdravijo krave, malo naprej konjčki, čez cesto pa ti steče veverica.

No in tu nekje bi morali skreniti s poti (za smer Zajamnik)…če bi le bila kakšna tabla, seveda….. mi pa smo se predali cesti, ki se je lepo in kar dolgo časa spuščala navzdol. In tako prispemo v Koprivnik, kjer nam fant (domačin) pove, da bi morali odkolesariti nazaj v hrib, če bi hoteli iti po začrtani poti. Ja seveda, punci bi bili navdušeni :-))  No, zato smo krenili naprej v Gorjuše, od koder nas je vzpenjajoča se cesta kmalu opozorila na dejstvo, da se naš cilj (izhodišče, kjer je parkiran avto) nahaja na višini 1300 m.n.v. Nekaj časa je še šlo s K. (8) in N. (12), potem pa smo punce sestople s kolesa, M. pa urno naprej.

Sledilo je še kosilo v pizzeriji Ema (Srednja vas v Bohinju), kjer imajo XXL porcije. Priporočam, da naročite malo pico, s katero se lahko pošteno najesta 2 odrasla človeka. Izlet smo zaključili še s plavanjem v Bohinjskem jezeru.