Zajamniki (1280 m) so planina, ki je enostavno dostopna in nezahtevna, kot taka pa primerna za družine z manjšimi otroci. Lahko rečem, da je idilična tako v poletnem, kot v zimskem času. Slovi namreč po svoji idilični “ulici” pastirskih stanov in iz pozicije zadnje hišice s čudovitim razgledom na Bohinjske vrhove vse do jezera. Za izhodišče smo dosedaj izbrali Rudno polje (na velikem parkirišču, nedaleč stran od biatlonskega centra), sicer pa lahko izberete tudi parkirišče Uskovnico ali Zgornje Goreljek.

Jeseni 2020 sva z možem krenila mimo strelišča v gozd, potem pa v smeri Koče na Uskovnici proti planini Praprotnica. Na začetku nekaj časa še ni table za planino Zajamniki, zato je pametno prebrati opis poti na Hribi.net za vsaj prva dva gozdna razcepa.

Planina Zajamniki

Pozimi 2023 pa sva s prijateljico, zaradi kar obilno zasnežene planine, šle samo do same planine, saj je bila pot pri cca 50cm snega še bolj slabo shojena. Zato je pozimi kar praktično si nadeti zimske gamaše, če pa ste vešči hoje s krpljami, pa lahko poskusite tudi z njimi.

Planina Zajamniki
Planina Zajamniki

Več poti, ki jih lahko uberete v tem delu Pokljuke, so opisane na Hribi.net 

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.