Nevada slovi predvsem po igralniški industriji (Las Vegas) in nočnem živjenju. Je pretežno puščavska in morda se mi je tudi zato zdela vožnja preko Nevade (cesta H80) malce monotona, dolgočasna in predvsem zelo razvlečena. Več v ločenem potopisu – tukaj.

V Nevado smo vstopili iz Utaha-a. Zaradi dolge vožnje so bili postanki seveda potrebni. Tako smo se sredi osamele puščavske pokrajine ustavili najprej pri Thunder Mountain Monument blizu kraja Imlay. Gre za spomenik indijancem, njihovemu trpljenju in iztrebljanju, ki ga je povzročal “beli človek “. Skulpture indijancev (cement) jasno kažejo izraze obupa, groze, strahu….Vse videno je zgrajeno iz predmetov, ki so bili najdeni naokoli in priča na prevlado belcev nad indijanci. Kupljen je bil le cement. Vstopnine ni, dobrodošli pa so dobrodelni prispevki vsaj 2usd na vozilo.

Sledil je obisk tega slovitega mesta Reno in Las Vegas, ki smo ju, potem ko smo prespali, kar hitro zapustili. Skoraj vsak hotel ima v svojih prostorih igralnico, ljudje pa dan in noč visijo za avtomati in preiskušajo srečo.

FOTO ALBUM –  Hoover Dam
(klikni na fotografijo za prikaz galerije slik)

Na naši poti preko Nevade:

  • Thunder Mountain Monument – nekakšen spomenik indijancem, njihovemu trpljenju in iztrebljanju, ki ga je povzročal “beli človek “
  • Idlewild Park – končno nekaj narave in zato zajtrk na prostem
  • Reno – mesto zabave, casinojev, brezdomcev,
  • Las Vegas – blišč in beda ob iskanju upanja v igrah na srečo
  • Hooverjev jez – velik hidroenergetski jez na reki Colorado, ki se nahaja na meji med Arizono in Nevado.

Več o raziskovanju Kalifornije v ločenem potopisu – tukaj