Če vas pot zanese v Belo krajino, ki je bogata z naravno in kulturno dediščino, predvsem pa po prostranih vinogradih, slavnih belokranjskih pisanicah, prireditvi Vinska Vigred in še čem, potem si lahko omislite tudi pohodniško turo na njen najvišji vrh. To je Mirna gora (1047m), ki leži na JV robu Kočevskega roga. Že v svojem imenu “obljublja”, da tu najdete pravi mir in sožitje z naravo. In res je temu tako. 

  • Izhodišče: makadam parkirišče pri cerkvici v vasici Vrčice
  • Pot do vrha: po makadamski cesti v smeri Kleča, Planine in Mirna gora (1048m)
  • Čas hoje: 1h 45min do vrha

Opomba: Do vrha Mirne gore vodi več poti, kar lahko preverite tudi na Hribi.net. Mi smo do sedaj vedno izbrali kar vasico Vrčice.

 

Mirna gora

FOTO ALBUM
(klikni na fotografijo za prikaz galerije slik)

Mirna gora se nahaja na JV robu Kočevskega roga. Gre za prijetno, nezahtevno pot, pa vendar v zadnji tretjini “preseneti” pot navkreber, ki manj izkušenim pohodnikom tudi vzame nekaj sape. Kljub temu je pot brez težav “premagljiva”, poteka pa tudi povečini po senčni gozdni poti, kar je v poletnem času še kako dobrodošlo. Na vrhu je koča s teraso in lepim razgledom. Okolica je lepo urejena, na voljo je tudi nekaj otroških igral, poseben čar pa daje mogočno drevo, ki nudi prijetno senco.

Mirna gora

Ko prispete do koče, se lahko povzpnete še do razglednega stolpa, od koder se vam bo ponudil večji razgled na Belo krajino, kot je sicer izpred koče.

Mirna gora

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot. Pohodniške in kolesarske ture objavljam tudi na svojem STRAVA profilu.

Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.