Mesec april in tudi prvi majski dnevi so bili dokaj muhasti in čakala sem dan z zanesljivo sončno napovedjo, da odpeljem začrtano kolesarsko pot. Izbrala sem si eno od tras (Ločanka / 70 km in 1351 v/m), ki je del gorenjskega kolesarskega omrežja. TIC Kranj jo poimenuje kot “kranjska kolesarska roža”, ki zaobjema 6 kolesarskih tras in začrtane na zemljevidu res upodabljajo obliko rože. 

Klikni na fotografijo za ogled galerije slik

Ker sem uporabnica e-kolesa, lažje prevozim večjo razdaljo v krajšem času. Da na koncu občutim tisto t´pravo utrujenost vedno dodam še vzpone z “zmerno” uporabo baterije, saj je to tisti pravi čar kolesarjenja – da začutiš napor telesa, prispevaš lastno moč, a si hkrati pomagaš takrat, ko je težje (strm naklon, veter v prsa ipd.). In ravno tale “Ločanka” je bila super izbira. Je zanimiva, dinamična in slikovita pot, ki ti jemlje sapo zaradi samih razgledov, pa seveda tudi idiličnih spustov in utrujajočih vzponov. Pot me je vodila iz Kranja proti Škofji loki, do Poljan nad Škofjo loko, na Javorje, Stari vrh (smučišče), pa proti Zgornje in Spodnje Luše, Javornik, po cesti pod Joštom…za zaključek pa sem se povzpela še na Šmarjetno goro in se kasneje zapeljala po mestnem jedru mesta Kranj.

Loška kolesarska pot

Izvorna trasa je opisana na Visit Kranj, moja prevožena pot pa je bila malce prikrojena v začetku in zaključku z vzponi med 30. in 40. ter 50. in 60. kilometrom:

Loška kolesarska pot
  • Izhodišče / cilj: parkirišče Supernova Qlandia Kranj
  • Dolžina poti: 70 km
  • Vzpon: doseženih 1351 višinskih metrov
  • Čas aktivne vožnje: 4h 38min

Več na mojem Strava profilu, za neuporabnike Strave pa izris prevožene poti spodaj:

Naslednjič pa morda prevozim še kakšno od 6-ih tras “kolesarske rože”. GPX povezave so na voljo na spletni strani: https://www.visitkranj.com/aktivni-oddih/kranjska-kolesarska-roza

Kamničanka, Dolžina: 70 km / Vzponi: 254 m
Ljubljančanka, Dolžina: 70 km / Vzponi: 460 m
Blejčanka, Dolžina: 79 km / Vzponi: 944 m
Tržičanka, Dolžina: 68 km / Vzponi: 940 m
Jezerjanka, Dolžina: 76 km / Vzponi: 603 m

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.