Do Legolanda je iz Ljubljane cca 53 km, zato si je praktično splanirati 4-dnevni izlet in se na poti ustaviti še kje. Naši postanki: kopanje v termah Wonnemar, ogled mesta Ulm in obisk tehničnega muzeja v Munchen-u. Zabavno, poučno in razvedrilno (hčerki stari 7 in 11 let).

Termin: april/maj 2011 (prvomajske počitnice)

 

Park LEGOLAND

Za obisk tega slavnega zabaviščnega parka smo vstali ob 04:30 in na tak način prispeli v Legoland točno 15 minut pred odprtjem (10h). Sončno vreme smo do minute točno ujeli za dvodnevni potep po parku, ki v tem času zopet preseneča z vrsto novostmi. Drugi dan so nas namreč ob odhodu iz parka že “pozdravile” prve dežne kaplje. Za nakup družinske karte skupaj s prenočitvijo je seveda internet najbolj praktična rešitev. Legoland ima s kar nekaj hoteli partnerske pogodbe. Brez večjega iskanja smo se odločiliza najbližji hotel Best Hotel Mindeltal (10 min oddaljen od parka na naslovu: Robert-Bosch-Str.3, 89343 Jettingen-Scheppach).

Za predstavitev tega parka, kaj dosti besed ni potrebno. Gre za tisto čarobno destinacijo, kjer poskoči srce odraslim in najmlajšim. Vrtenje, skakanje, dvigovanje do višin, obračanje, vožnja z avtomobilčki in hitrini vlakci, izzivi spretnosti, vodne radosti, Lego Akademija ….in seveda večmetrske stvaritve in replike stavb, sestavljene iz lego kock, za kar so Legoland ustvarjalci modelov potrošili ogromno časa, npr. za največjo stavbo – nogometno areno Allianz Arena – so porabili kar 4.209 ur dela in preko milijon lego kock

Legoland
Legoland

Ulm in vzpon na najvišjo katedralo na svetu (161m)

Tretji dan smo rahlo deževen in oblačen dan izkoristili za kopanje v cca 30 min oddaljenih termah Wonnemar, vendar smo imeli kopanja po cca 3 urah kaj hitro dosti in smo se odpravili na ogled mesta Ulm, kjer smo se sprehodili po mestu in ogledali katedralo, ki jo res ni težko najti.

Njen vrh se ti namreč med sprehodom po ulicah kaj kmalu ponudi na ogled in ni odveč, da jo že takrat ujameš v svoj foto-objektiv, saj jo od blizu precej težko ujameš v fotoobjektiv.

To je cerkev, ki te s svojo višino in tudi širino kar malce “prestraši”. Ob misli na nenadne potrese po svetu, si ne predstavljam posledice, ki bi ostale, če bi se ta cerkev porušila sama vase.

Za vse, ki jim hoja ni problem, se lahko na sam vrh cerktve lahko povzpnete po skoraj 770 stopnic, od koder se potem navzdol ponudi seveda zavidljiv razgled.

Ulm katedrala
Ulm katedrala

Munchen z ogledom tehničnega muzeja in olimpijskega parka

Muzej “Deutches Museums” sledi razvoju znanosti in tehnologije od njunega izvora do danes. V muzeju se v kar 6 nadstropjih razprostirajo razstavne površine v okviru 64 tem s področja letalstva, poljedelstva, vesoljske tehnike, kemije, računalništva, mikroelektronike, energetske tehnologije, geodezije, papirja, tiska, in še in še.
Na ogled je več kot 50 oddelkov s skupno površino večjo od 47.000m2. Zanimivo, da smo prejeli celo vodič (letak z zemljevidom muzeja) v slovenskem jeziku. Je veliko za videti in preiskusiti.
Naslov: Deutsches Museum, Museumsinsel 1, D-80538 Munchen

Olympia Park na svoji površini zaobjema stadion, plavalne dvorane, teniške površine, kolesarske in sprehajalne poti, ribnik, znameniti stolp…. Med drugim je to tudi lokacija odmevnih koncertov nekoč (Michael Jackson, Rolling Stones,…) in danes. Na vrhu stolpa področju glasbe namenjajo tudi posebni prostor s fotografijami znanih pevcev (Tina Turner ipd.) ter klavirjem, na katerega je v 80-ih letih igral Elton John.
Naslov: Olympia Park, Spiridon-Louis-Ring 21, D-80809 Munchen

Munchen-Deutches Museums
Munchen-Olympia Park

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.