Kriška gora je enostavno dosegljiv vrh, kjer se lahko naužiješ lepih razgledov, prebudiš otroka v sebi na veliki gugalnici in se lahko podaš po poteh še naprej. Te nas zagotovo čakajo v pomladno-poletnem času.

  • Termin: 28.1.2023
  • Izhodišče: parkirišče ob Zavetišču Gozd (891 m) po lahki poti (kar je v zimskih razmerah in snežni odeji ravno prav)
  • Čas hoje: cca 1h 45min
  • Višinska razlika: 580m

Vrh Kriške gore sem si zadala za enega od prihodnjih ciljev, ko sva se s prijateljico septembra 2021 vračali iz Begunjščice in sva si ob prihodu nazaj obljubili, da se naslednjič greva pogugat še na Kriško goro. Pa se je takole konec januarja 2023 ponudila priložnost, da vrh doseževa v večji zasedbi in v družbi pasjih štirinožcev. 

Kriška gora

Kriška gora je očitno dobro obiskana tudi v zimskih razmerah. Tudi na današnji dan je bilo pohodnikov kar nekaj, kar dokazuje tudi dobro shojena pot. Ta ni zahtevna in je povsem sprejemljiva tudi za družine z otroci. Med potjo se najde tudi kakšna klopica za počitek, ki pa se jih ob obini snežni odeji komaj opazi, če so prekrite s snegom. Na vrhu se nahaja koča, od koder se ponuja lep razgled na okoliške gore (Dobrča, Begunjščica), topla jed na žlico in topel prostor, pa ti ob zimskih temperaturah še posebej dobro dene.

Kriška gora
Kriška gora

Pot se lahko podaljša še z vzponom do Vrat (30 min) in Tolsti vrh (1h). Sicer pa se splača na spletni strani: https://www.visit-trzic.com/poti/planinske-poti/ preveriti še druge  planinske poti tod okoli, ki jih priporočajo tržičani, npr. Dobrča, Kofce, Korošica (1968m), Planine pod Košuto, Storžič, planina Šija, ipd.

 

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot. Pohodniške in kolesarske ture objavljam tudi na svojem STRAVA profilu.

Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.