Vzpon na Krvavec ni ravno mačji kašelj, še posebej če si dodatne kilometre pridelaš z odhodom kar od doma (Domžale). 75,6km dolga pot, slabih 1.500m višinskih metrov ter 4,5 ur aktivnega kolesarjenja je bil zame kar zanimiv izziv. 

  • Datum: sobota, 26.8.2023
  • Start: Prelog Domžale
  • Prevožena pot (75 km): vzpon/ Domžale – Količevo – Radomlje – Kamnik – Laniše – Sidraž – Šenturška Gora – Ravne – Škrjančevo  – Ambrož pod Krvavcem – Krvavec Plaža, in spust iz Krvaca za smer – Grad -Šmartno – Zalog pri Cerkljah – Klanec – Komenda – Suhadole – Mengeš  -Domžale

Kolesarim z električnim kolesom “Crussis Cross Low”, ki sem si ga letos kupila novega (potem, ko mi je bil prejšni ukraden). Z njim sem zelo zadovoljna – je zmogljiv, z odličnim prestavnim sistemom, predvsem pa se je danes pri spustu iz Krvavca izkazal z varnim zaviranjem tudi pri hitrosti 50 km/h. Pri prejšnem sem imela večji občutek negotovosti, pri tem lepotcu pa sem povsem varno zavirala. Baterija naj bi prenesla 140 km vožnje, a ker je bila današnja turca ocenjena za več kot 70 km in z nezanemarljivim vzponom, sem zavestno varčevala z baterijo in zato dala še več od sebe, kot bi sicer. Večino ravninske poti sem tako prevozila z močjo baterije na stopnji 1 (od 5), pri vzponu z 2 in na skrajnem vrhu pred ciljem (Krvavec Plaža) sem le prestavila na 3.

Prednost današnje ture na Krvavec je ta, da je vse do vrha (do Plaže) pot asfaltirana, kar naj bi bila pridobitev v letošnjem letu (poletje 2023). To me je izredno razveselilo, saj me ob misli na spust po makadam cesti vedno malce stisne pri srcu in me je resnično strah, da bi mi spodneslo kolo.

Več na: https://www.sbc.si/novice/2023/07/na-plazo-krvavec-odslej-po-asfaltirani-cesti?fbclid=IwAR1mZbhoEbV-SBiymRSBkYRnpbiqjWMdDioTWr3e9wWa9-TnbsUqHJQLLBM 

 

FOTO ALBUM
(klikni na fotografijo za prikaz galerije slik)

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot :-). Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.