Po zaključku družinskega potovanja po Norveški, je nekako prijalo da razmigava še noge. Izbrala sem nama kolesarsko turo na hrvaški obali   – glede na priporočilo kolegice, ko smo se dekleta odpravile taisto pot prehoditi peš aprila 2019. Ja mesec april je bil vremensko za kaj takega še sprejemljiv, avgustovska sobota pa malo manj, saj je kar močno pripekalo. Vsekakor bi bilo smotrno se odpraviti na pot že v petek zvečer in na soboto štartati ob kakšnih 6h. 

Termin: 17.avgust 2019

Prevožena pot (50km in 847 višinskih metrov) :

START: v kampu Oštro v Kraljevici), nato  v hrib proti vasi / naselju Križišće in smer: Veli Dol – Drivenik – Tribalj – Grižane Belgrade – Selce – Crikvenica – Jadranovo – Kraljevica.

Razgledi so na nekaterih delih poti kar lepi, ampak pri premagovanju vožnje v hrib, malce težko uživaš še v razgledih, razen če se ustaviš 🙂

Večinoma je celotna pot asfaltirana, razen prvi del, ko v smeri proti Križišću ubereš makadam cesto z grobim kamenjem. Ostalo, kar zdeluje je predvsem vročina in pa nemalo klancev.

Skupaj sva prevozila slabih 50km in naredila 847 višinskih metrov vzponov, po 5-urah aktivnega kolesarjenja pa je seveda zaleglo zaplavati v morju 🙂