Grad Snežnik je grad na Notranjskem, ki se nahaja ob robu Loške doline. Je vreden ne samo sprehoda po grajskem kompleksu, ampak tudi vodenega ogleda notranjosti, ki se vije skozi 4 grajske etaže. Grad ima zanimivo zgodovino, ki so jo zaznamovala življenja takratnih plemiških družin. Glede na tip sob, so imeli kar zanimivo življenje: grajska učilnica, gledališče,

Neverjetno je, kako lepo so ohranjeni predmeti in pohištvo iz II.polovice 19. stoletja. Glede na veliko zbirko stenskih trofej, je več kot očitno, da so se v tistih časih ukvarjali z lovstvom na divjad. Na to te opozori že velik nagačen medved po vstopu v grad, ki je tu že več kot 100 let.
Posebna znamenitost je tudi egipčanska soba, ki jo je takratni knez opremil s pohištvom in predmeti, le-te pa je dobil v dar od egipčanskega veljaka.

Presenečenje so tudi kletni prostori, kjer bi pričakoval temačnejši in malce bolj zanemarjen del gradu, pa temu ni tako. Prostor je seveda hladen, vendar prežet s toplino razstavljenih otroških risbic in drugih izdelkov. Kot da bi vstopil v kakšno mestno galerijo. Res lepo.

Grad Snežnik je bil temeljito obnovljen leta 2008, ko so ga odprli za javnost kot muzej bivanjske kulture.

Toplo priporočam za družinski poldnevni izlet.