Zaključek potovanja po čudoviti in preprosti Tanzaniji in rajskem Zanzibarju smo konec avgusta 2018 sklenili z obiskom njunega popolnega “nasprotja” – mesta DUBAI, mesta superlativov, blišča, zasoljenih cen, bahavih nebotičnikov, ki jih še kar ni konca (gradnje v delu). Vse “uau”, pa vendar mesto brez duše in topline, razen v ozračju.

FOTO ALBUM
(klikni na fotografijo za prikaz galerije slik)

Termin: 28.8. – 30.8.2018

Po zaključku raziskovanja Tanzanije in razvajanja na Zanzibarju, smo potovanje sklenili z obiskom Dubaja, ki smo mu namenili 2 dni z nekaj ogledi:

DUBAI MUSEUM:

Muzej je posvečen predstavitvi zgodovine mesta Dubai, njegovemu nastanku in razvoju z razstavljenimi izdelki, interaktivnimi predstavitvami in še več.

BURJ KHALIFA – najvišji stolp na svetu (828m); http://www.burjkhalifa.ae/en/index.aspx: Do dvigala, s katerim te popeljejo do vrha, je potrebno narediti kar nekaj korakov po hodnikih, mimo informativnih tabel, prikazi in opisi gradnje. Kot da bi želeli s tem še malce povečati adrenalin in željo po razgledi, ki jih ponuja stolp. Za ceno vstopnice, ki smo si jo privoščili, smo se zapeljali do 124. nadstropja, od tu greš peš še do 125.nadstropja, potem pa občuduješ razglede, ki se ti iz “lounge-a” s prodajalno ponuja 360st razgled. Na voljo so še virtualni teleskopi in 3D virtual reality experience, kjer menda doživiš pravi adrenalin vzpenjanja po stolpu, padanju ipd….kot v sceni s Tom Cruise-om v filmu Impossible (; glej od 3.minute dalje)

DUBAI MALL (https://thedubaimall.com/):

To je nakupovalni center nedojemljive razsežnosti, ki je tako velik, da lahko na nakupovalni ulici ustaviš “Dubai Mall Taxi” , ki te lahko popelje od enega do drugega konca centra (2km). Za  nas je bil bolj center “doživetij”, kot nakupovanja (visoke cene). Zanimiv je show z vodometi ob  jezeru poleg mall-as. Tega imajo ob določenih urah (13:30 in 18h, ter nato do polnoči menda še nekajkrat). Zanimiv je tudi obisk akvarija (Dubai Aquarium & Underwater Zoo). V centru je tudi kar nekaj zanimivih eksponatov, vodni slapovi, drsališče,….ni da ni. Proti večeru (po 18h) pa čudežno povečanje števila obiskovalcev, predvsem na “food cornerjih”. 

Zvečer se iz malla-a odpravimo na ogled fascinatne predstave v LA PERLE (Al Habtoor City). Gre za show, v katerem se prepletajo gledališki, artistični in akrobatski elementi z 65 akrobati nad bazenom z 2.7 mio litrov vode…. in kjer v živo doživiš izliv vodnih slapov na oder. Produkcija, za katero stoji ekipa 1.200 ljudi.

Težko opisati, potrebno doživeti.

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot. Pohodniške in kolesarske ture objavljam tudi na svojem STRAVA profilu.

Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.