• Izhodišče: Okrog pri Motniku (784 m)
  • Čas hoje: 4h 22min
  • Prehojena pot: 15.5 km
  • Cilj: Vivodnik (1508m) in Dom na Menini planini
  • Zahtevnost: lahka neoznačena steza (poudarek na slabo označeni poti, zato priporočam uporabo zemljevida, npr. www.maPZS.si , ki pomaga, da se na razcepih lažje orientiraš v katero smer iti)

Tale pohodniška pot je res prav prijetna. Za izhodišče smo si izbrali vas Okrog mi Motniku, kjer smo parkirali kar ob cesti (46°13’40.5″N 14°50’04.8″E) in se odpravili mimo hiš vse do usmerjavalne table, ki kaže na Goli Vrh, Oltarno peč, Dom na Menini planini (10km), Dom ba Bibi planini in Limovsko planino.

Pozornost mi je pritegnila opozorilna tabla za območje medveda, vendar srečanja z njim na srečo nismo imeli. Pot do vrha je zmerno naporna in ponuja na poti več lepih razgledov. Pred dostopom do Doma na Menini planini priporočam še 15min podaljšek z vzponom na najvišji vrh Menine planine (Vivodnik, 1508m), kjer se nahaja razgledni stolp, na katerega se lahko tudi povzpnete in ogledate vrhove Kamniško Savinjskih Alp.

FOTO ALBUM
(klikni na fotografijo za prikaz galerije slik)

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot. Pohodniške in kolesarske ture objavljam tudi na svojem STRAVA profilu.

Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.