Včasih je praktično prelistati lokalno glasilo, ki ga prejmemo v poštni predalnik. Tokrat sem med listanjem naletela na opis pohodniškega izleta do Doma na Čreti.

Iz Domžal je to 25min vožnje. Izhodišče se nahaja v kraju Vransko, natančneje na parkirišču tamkajšnjega pokopališča, od koder kreneš proti cerkvi, mimo plezališča, potem pa se ti že ponudi prva markacija. Pot je pravzaprav do vrha več kot dobro označena. Markacij je res dovolj, nekatere krasi tudi lesena podoba ptiča, saj kraj Vransko nosi ime po pticah vranah. Gozdna pot je lep uhojena, do Planinskega doma na Čreti (870m) pa prispeš v 1h 50min. Od nje se splača sprehoditi še malo naprej (cca 10min) do cerkve, kjer v mesecu marcu preseneti travnik poln žafranov.

Dom na Čreti

FOTO ALBUM
(klikni na fotografijo za prikaz galerije slik)

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot. Pohodniške in kolesarske ture objavljam tudi na svojem STRAVA profilu.

Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.