Božične praznike smo decembra 2019 preživeli v smučarskem stilu. Vasica Molino, kjer smo spali v istoimenskem hotelu (Hotel Molino 4*) leži sicer na dokaj senčni strani prelaza, zato pa omogoča direktnen dostop do smučišča (20m do gondole Molino Le Buse) in s tem dostop do 60 kilometrov smučarskih prog v Passo San Pelegrino – Falcade.

Dolomiti-San Pellegrino
  • Termin: 25.12. – 28.12.2019
  • Nastanitev. Hotel Molino (POL)

Hotel ima svojo shrambo za smuči, manjši bazen in ponudbo prehrane. V paketu z nočitvijo smo izbrali polpenzion, kar je bilo zelo praktično, čez dan pa, kot je običajno, če se odpraviš na smučanje,  kaj malega poješ v kočah na vrhu smučišč. Edina stvar, ki me je motila v hotelu, je bil način postrežbe večerje, saj obsediš 1 in pol ure, da si najprej sam vzameš prvo predjed, drugo ti prinesejo, sledita dve vrsti (glavne jedi) in na koncu sladica. Utrujen od smučanja nisi kaj dosti pripravljen sedeti za mizo, zato nam je ta večerni del bil malce “odveč”.

Okolica vasice Molino je dokaj mirna in v času našega obiska se kaj dosti ni dogajalo. En večer se splača iti do Falcade (cca 2km) in malo po mestu do prostrane površine za hotelom Stella Alpina, kjer imajo urejene tekaške poti in sredi ničesar, ob nekakšnem ribniku, idilični gostinski objekt (verjetno Ristorante Bar L’Aivaz; http://www.laivaz.it/). 

Če se vam zahoče miren zimski oddih in se želite predvsem nasmučati brez potrebne logistike in transfera do smučišča, potem je tale vasica čisto primerna za 3-dnevni smučarski dopust, za daljši oddih pa si morda raje izberite drugo lokacijo, sploh če želite še kaj dogajanja zase in/ali za otroke. 

Dolomiti-San Pellegrino

FOTO ALBUM
(klikni na fotografijo za prikaz galerije slik)

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot. Pohodniške in kolesarske ture objavljam tudi na svojem STRAVA profilu.

Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.