Za zaključek zimskih počitnic še skok iz toplega Istanbula do hladnejšega Heiligenblut-a in 111 km oddaljenega, manj poznanega smučišča Goldeck, ki se v bistvu nahaja na poti proti domu. 

FOTO ALBUM
(klikni na fotografijo za prikaz galerije slik)

Heilinegblut-Goldeck
Heilinegblut-Goldeck

Termin: 25.2.-27.2.2022

Smučišče Heiligenblut / Grossglockner, ki spada v območje nacionalnega parka Hohe Tauern (Visoke Ture), je slovencem že dobro poznan. Sama sicer smučišča nisem preizskusila, sem se pa podala na peš turco po vasici in tudi malo v hrib od gondole (Rossbach) ob smučišču proge št.10, zaradi strmine pa sem se nazaj podala kar po cesti Grossglocknerstrasse (2,5h in cca 9km), ob kateri se mi je ponujal lep razgled na dolino in okoliške gore.

Nastanitev v Hotelu Kaiservilla (Hof 45, 9844 Heiligenblut) lahko samo prehvalim, kar potrjuje tudi Booking.com ocena (9,6). Hotel se od gondole nahaja 500m, nekako ne tako daleč, po drugi strani pa je priročno, če imaš nekoga, ki te do gondole zapelje z avtom (Mojca taxi :-), saj je tamkajšnje parkirišče plačljivo. V Hotelu Kaiservilla smo imeli družinsko sobo, ki je bila čudovita – prostorna, udobna, s hladilnikom, TV-jem, zakonsko posteljo, enojno posteljo, ki se nahaja v ločenem prostoru (brez vrat), nisem pa preverila, če je kavč v osrednjem prostoru raztegljiv. Presežek ponudbe je vsekakor bogat zajtrk in prostori s savno v pritličju, za katero sva se morala vpisati na seznam (morda zaradi koronskih preventivnih ukrepov) in sva 2x koristila vse prostore povsem sama.

Zadnji (3.dan) smo se na poti domov ustavili še v kraju  Goldeck, kjer se nahaja manjše smučišče, pa vendar zelo lepo urejeno. Več o smučišču: https://www.bergfex.com/goldeck/ 

Na svojem Facebook in Instagram profilu redno objavljam utrinke iz aktualnih potovanj in izletov. Predvsem na Facebook-u je na ogled veliko albumov , ki si jih lahko ogledaš, predno te zamika, da bi se odpravil na pot. Pohodniške in kolesarske ture objavljam tudi na svojem STRAVA profilu.

Vabim te, da skupaj z mano ODKRIVAŠ SVET, črpaš moje popopotniško-izletniške idejekomentiraš, deliš in (mi) tudi ti zaupaš še neznane poti doma in po tujini.